måndag 16 maj 2011

Mansgrisar förr och nu

Jag tror inte att reklambranschen är värre än andra branscher. Men självklart finns det män som anser sig vara automatiskt överlägsna hälften av världens befolkning enbart med anledning av att de är just män, även där. Skillnaden mellan reklambranschen och säg byggbranschen, är att det finns kvinnliga copywriters som kan skriva om dem.

Typiskt Roffe-citat
Vi vill gärna anställa tjejer, med det finns inga duktiga.

Det finns flera roliga texter i Roffe och andra kvinnliga förebilder. men jag har nog allra mest behållning av bidragen från de som har varit med lite längre och faktiskt sett de förändringar som ändå har skett. Chris Gabriele lyckas få mig att gapskratta när hon beskriver hur hon blir överfallen av en full redaktör och springer runt, runt sitt skrivbord i upprätt ställning, utan böljegång i bysten tack vare sin Spirella-korsett som bara tillåter hennes underben att röra sig. Fruktansvärt så klart, men enormt underhållande som text.

Andra blir förminskade på sina arbetslplatser, får sina idéer stulna eller får bara jobba med lågstaturprodukter. Men samtidigt berättar alla om situationer när de har fått stöd och förtroende, hamnat rätt och nått framgångar. Så det är inte eländesskildringar, bara upprörande och tyvärr fortfarande aktuell läsning. Oavsett vilken bransch man jobbar i.

Inga kommentarer: